top of page

Εκπαιδευτική εκδήλωση στο 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

Updated: Nov 30, 2022


Η Κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο φαινόμενο που μας αφορά όλους. Ο «Πειραιάς αναλαμβάνει δράση»! Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πιλοτικός Μηχανισμός Ενημέρωσης, Πρόληψης, Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης, για τους κινδύνους που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή στο Αστικό περιβάλλον του Πειραιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5047883, η επιστημονική ομάδα του εργαστηρίου για την κλιματική αλλαγή, πραγματοποίησε την δεύτερη επίσκεψη της σε ένα από τα γυμνάσια του Δήμου στα Μανιάτικα. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το εργαστήριο ενημέρωσης για την Πρόληψη, Διαχείριση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του Δήμου μας για τους κλιματικούς κινδύνους στο Αστικό περιβάλλον του Πειραιά. Στη δράση αυτή συμμετείχαν μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά. Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα spot και μια παρουσίαση σχετικά με τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στο τέλος συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο ρητορικής που είχε ως στόχο να εγείρει τη φαντασία τους προκειμένου να ανακαλύψουν πρακτικές για μία πιο πράσινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον πόλη και καθημερινότητα. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να τους καταστήσουμε αρωγούς των προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τη δράση υλοποίησαν με την παρουσίαση και τη διοργάνωση του εργαστηρίου ρητορικής, οι επιστημονικοί συνεργάτες του εργαστηρίου, Δρ. Αλεξάνδρα-Σοφία Τόγια, στέλεχος με ειδίκευση στο περιβάλλον -Συντονίστρια Έργου και η Δρ. Σοφία Τσάδαρη, στέλεχος με ειδίκευση σε θέματα δομημένου περιβάλλοντος, πολεοδομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Χαιρετισμούς απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου, κα Αντωνία Καρακατσάνη, με την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κ. Κουτσογιαννοπούλου Αλεξάνδρα, Υπεύθυνη Έργου.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή και η υποστήριξη των εκπαιδευτικών / καθηγητών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, και ιδίως του διευθυντή του κ. Νικόλαου Τζιανάκη.

Comentarios


bottom of page